OM OSS

Vår hästhållning

Vi förespråkar att hästarna ska ha ett så naturligt liv som möjligt. Därför går våra hästar på lösdrift och är barfota.

Jag (Pia) rider mycket barbacka och bettlöst. Hästarna får äta fritt på nätterna men på dagarna stänger jag med en tråd för att de inte ska bli så tjocka och lata.

Barfota funkar utmärkt så länge de får rätt förutsättningar. Tex. rörelse på mjukt och hårt underlag, rätt vinklar på hovarna, lagom med mat och vatten på hovarna dagligen.

 

Vilka är vi?

Jag Pia, bor tillsammans med min gubbe Micke på gården Hagtorpet. Sedan sommaren 2016 har vi tillsammans drivit gården med ett mindre jord-och skogsbruk på 34 hektar. Här bor även våra hästar, kaniner, höns och katter. 

Jag har i många år varit egenföretagare och hade tidigare "Pias perenner och turridning" på vår gamla adress i Åskog. I det företaget anordnade jag mycket trädgårdar och stenläggningar. Åren som egen var mycket roliga och givande, men även mycket slitiga. 

Jag började hyra ut mig själv till PEAB under flera år, vilket sedan ledde till att jag tog en anställning där som anläggare 2017. Där trivs jag som fisken i vattnet.

Numera sysslar jag inte med blommor och trädgådar, utan driver mina turridningar tillsammans med Micke hemma på gården på sidan av mitt ordinarie arbete. 

Med vänlig hälsning
Pia Eriksson

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

Du gillar den här sidan